پروژه پاورپوینت میدان آزادی

    0
    1999

    پروژه میدان آزادی تهرانjpg(www.memarcad.com)

    تحلیل میدان آزادی

     

    این فایل به صورت پاورپوینت و شامل 16 اسلاید می باشد که قابل ویرایش است.

     

    گوشه ای از مطلب:

    برج آزادی یکی از نمادهای شهر تهران است که در سال 1349 خورشیدی به دست معمارایرانی،حسین امانت با نام برج شهیاد ،

    طراحی و ساخته شد. این برج، پس از انقلاب اسلامی به نام «برج آزادی» معروف گردیده‌است. تا به حال از هزینه‌های ساخت این برج سندی ارائه نشده است. در حال حاضر مجموعه فرهنگی و هنری برج آزادی تحت نظر بنیاد فرهنگی و هنری رودکی اداره می‌گردد. برج آزادی در ایران، نمونه‌ای از نماد و نشانه‌های شهری است که معماری شاخص آن، تلفیق طاق‌های معماری پیش از اسلام (دوره هخامنیشان و ساسانیان) و بعد از اسلام و تبدیل آن به نمادی زیبا به لحاظ معماری است. در این طرح، معمار حتی به جزئیات اجرای بنا و نحوه چیدمان سنگ‌های نما دقت وافری مبذول داشته تا در نهایت جزء جزء اجزا به کل واحدی بدل گردند.

    میدان آزادی با مساحت 50000 مترمربع پس از میدان نقش جهان اصفهان با مساحت 89٬600 مترمربع، بزرگ‌ترین میدان ایران است و برج آزادی با ارتفاع چهل و هشت متر، که یکی از نمادهای تهران است، در آن قرار دارد.

    برج آزاد این برج که به نام برج شهیاد معروف است، پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹به دلیل اجتماعی که مردم در استقبال از آیت الله خمینی در بازگشت از پاریس به تهران در این میدان انجام داده بودند و سرانجام ۱۰ روز پس ازآن به سرنگونی حکومت پیشین انجامید، و به میدان آزادی تغییر نام داد. برج شهیاد در سال ۱۳۴۹ توسط حسین امانت معمار ایرانی که حالا شهروندو ساکن کانادااست، ساخته شد. در آن سال آقای امانت دانشجوی ۲۶ ساله ای بود که ماموریت یافت به مناسبت یادبود جشنهای ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ایران، میدانی در پایتخت طراحی کند که نماد “ایران مدرن” و نشان “دروازه تمدن بزرگ” در قرن بیستم باشد.ی یا شهیاد،  به عنوان نماد پایتخت ساخته شد. طراح میدان شهیاد مهندس حسین امانت بود.

    معماری برج آزادی تلفیقی از معماری دوران هخامنشی، ساسانی و دوره اسلامی است. این بنای سه طبقه دارای چهار آسانسور و دو راه پله و 286 پلکان است. در محوطه زیرین آزادی چندین سالن نمایش، نگارخانه، کتابخانه، موزه و… قرار دارد. طول این بنا 63 متر، ارتفاع آن از سطح زمین 45 و ارتفاع از کف موزه 5 متر است.گفته می‌شود در ساخت برج آزادی چهل و شش هزار قطعه سنک بریده و پرداخت شده به کار رفته‌است

    قشاء میدان دقیقاً از سقف مسجد شیخ لطف اله اقتباس شده، فقط به جای یک دایره، در اینجا دو بخش از دو بیضی با کانون‌های متفاوت وجود دارند. اغلب طرح‌های پروژه، از جمله این طرح را روح‌الله نیک‌خصال با نقشه‌های پیچیدهء هندسی و با الهام از نمونه‌های تاریخی و با چرخشی مدرن پرورانده است.

    این فایل شامل:

    • موقعیت میدان آزادی

    • تاریخچه میدان

    • معماری برج آزادی

    • اجزای تشکیل دهنده برج

    • تصاویری از میدان