اقلیم بندر جاسک
این فایل به صورت word و شامل 20 صفحه می باشد و قابل ویرایش است.
گوشه ای از مطلب :
شهرستان جاسک با مساحتی در حدود 2/16136 کیلومتر مربع، 2/24 درصد کل مساحت استان هرمزگان را به خود اختصاص داده است. بنابراین، جاسک پهناورترین شهرستان در استان هرمزگان است که از شمال و شمال شرقی به استان کرمان، از شرق به سیستان و بلوچستان، از غرب و شمال غربی به شهرستان میناب و از جنوب به آبهای دریای مکران (عمان) محدود میگردد. از آنجا که دهانۀ ورودی تنگۀ هرمز خط فرض رأس کوه در حوالی کوه مبارک تا رأس الدیبه در فجیره (امارات متحدۀ عربی) در نظر گرفته شده است، بخشی از ساحل این شهرستان در غرب به تنگه هرمز محدود میگردد. دریای جنوبی جاسک با عنوان خلیجخاوری و باختری جاسک شهرت دارد.
براساس برآورد جمعیتی سال 1380 ش، شهرستان جاسک دارای ششصد و سیزده آبادی بوده است که چهارصد و دو آبادی آن دارای سکنه و بقیه خالی میباشند. خشکسالی های پی در پی و دوری از مراکز شهری از علل عمده مهاجرت و خالی شدن روستاهای جاسک میباشد. با توجه به آمار و ارقام ارائه شده از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان هرمزگان، جاسک بیشترین تعداد آبادیها را در استان هرمزگان به خود اختصاص داده است و به لحاظ تعداد آبادیهای مسکونی دومین رتبه را بعد از بندرعباس (با تعداد چهارصدو بیست و دو آبادی مسکونی) دارا میباشد.
یکی از دلایل افزایش تعداد آبادیهای جاسک که عموماً از تعداد محدودی خانوار تشکیل شده این است که هر طایفه یا چند خانوار پیرامون واحهای که دارای چشمههای آب شرب و یا سفرههای آب زیرزمینی و یا رودخانه است گرد آمده و چندین آبادی را تشکیل دادهاند که با توجه به وسعت این شهرستان، کمترین میزان تراکم جمعیت استان (چهارنفر در هر کیلو متر مربع) مربوط به این شهرستان است. جمعیت شهرستان جاسک در سال 1380 ش 64499 نفر برآورد شده است (2/5 درصد جمعیت کل استان) که از این میزان 53318 نفر در مناطق روستایی و تنها جمعیتی در حدود یازده هزار نفر در مناطق شهری (جاسک کهنه و نو) زندگی میکنند.
از نظر عوارض طبیعی جاسک از چند منطقه متفاوت تشکیل شده است. در بخش شمالی آن رشته کوههایی موسوم به کوههای بشاکرد(بشاگرد) وجود دارد که بلندترین قله آن موسوم به کوه مهره، 2046 متر ارتفاع دارد. از ارتفاع کوههای جاسک در جهت شمالی- جنوبی به تدریج کاسته میشود و در نوار ساحلی این شهرستان، چند رشته کوه پراکنده و تعدادی تپههای شنی، ماسهای و تپهماهورهایی وجود دارد. کوههای این شهرستان عبارتند از: گورکوه به ارتفاع 1918 متر، کوه ملک مو با ارتفاع 1411 متر، کوه جنگو با ارتفاع 682 متر در شمال شرقی و کوه گوک با ارتفاع 1395 متر، کوه بهمدی با ارتفاع 921 متر در شمال غربی شهرستان جاسک و کوه سیبا با ارتفاع 1748 متر، میان جاسک و میناب واقع شده است.
این فایل شامل :
-
نام استان
-
مرکز استان
-
موقعیت جغرافیایی استان
-
موقعیت نسبی استان
-
همسایگان استان
-
مساحت استان
-
تعداد شهرستانها
-
نام شهرستانها
-
جمعیت استان
-
فاصله مرکز استان تا تهران
-
تاریخچه بندر جاسک
-
موقعیت جغرافیایی استان هرمزگان
-
موقعیت جغرافیایی بندر جاسک
-
ویژگی های اقلیمی استان هرمزگان
-
ویژگی های اقلیمی بندر جاسک
-
جهات ساختمان با توجه به اقلیم بندر جاسک
-
تابش آفتاب در بندر جاسک
-
بادهای استان هرمزگان
-
ویژگی جمعیتی بندر جاسک
-
وضعیت توپوگرافی استان هرمزگان
-
وضعیت توپوگرافی بندر جاسک
-
پوشش گیاهی استان هرمزگان
-
پوشش گیاهی بندر جاسک
-
مراتع استان هرمزگان
-
پوشش جانوری استان هرمزگان
-
مناطق حفاظت شده استان هرمزگان
-
منابع و مأخذ