مطالعات اقلیم تبریز
فایل به صورت word که شامل 17 اسلاید و قابل ویرایش نیز می باشد.
گوشه ای از مطلب:
موقعیت جغرافیایی
استان اذربایجان شرقی در محدوده 45 درجه و 7 دقیقه الی 48 درجه و 20 دقیقه طول شرقی و 36 درجه و 45 دقیقه الی 39 درجه و 26 دقیقه عرض شمالی قرار گرفتهاست.
تبریز در غرب استان آذربایجان شرقی و در منتهیالیه مشرق و جنوبشرق جلگهٔ تبریز قرار گرفتهاست. این شهر از سمت شمال به کوههای پکهچین و عون بن علی، از سمت شمالشرق به کوههای گوزنی و باباغی، از سمت شرق به گردنهٔ پایان و از سمت جنوب به دامنههای رشته کوه سهند محدود شده است.
ویژگیهای اقلیمی
آب و هوای آذربایجان شرقی به طور کلی سرد و خشک است ولی بهعلت تنوع توپوگرافی، از اقلیمهای متفاوتی برخوردار است. آذربایجان شرقی یک منطقه سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیمبندیهای اقلیمی جزو مناطق نیمهخشک به حساب میآید. میانگین بارندگی سالیانه 250 الی 300 میلیمتر میباشد.
آب های زیر زمینی
دشت تبریز از نظر اقلیمی دارای اب وهوای نیمه خشک سرد می باشد. با بررسی بارش های دشت تبریز در دوره آماری (1351-83) روند منفی بارش و کاهش مقادیر نزولات جوی در طی زمان مشخص می شود.روند نزولی سطح ایستابی اب های زیر زمینی دشت تبریز در دوره اماری (1370-83) آشکار می گردد.
اصول طراحی ساختمان در تبریز
نوع مصالح
مصالح مورد استفاده در ابنیه سنتی در مناطق سرد و کوهستانی مانند سایر حوزه های اقلیمی از مصالح موجود در آن اقلیم است. این مصالح باید از ظرفیت و مقاومت حرارتی خوبی برخوردار باشند تا گرمای بنا را در فضای داخلی آن حفظ نماید .
فرم بنا
برودت بسیار زیاد هوا در بخش عمده ای از سال ، در نواحی سرد و کو هستانی باعث شده است تا حداکثر استفاده از تابش آفتاب ، بهره گیری از نوسان روزانه دما ، حفظ حرارتی و جلو گیری از باد سرد زمستانی در فضاهای مسکونی امری ضروری گردد .
این فایل شامل:
-
معرفی
-
موقعیت جغرافیایی
-
ویژگیهای اقلیمی
-
جدول زیست- اقلیمی ساختمانی تبریز
-
مشخصات اقلیمی تبریز
-
جهت ساختمان با توجه به اقلیم تبریز
-
موقعیت و زوایای تابش خورشید در تبریز
-
آب های زیر زمینی
-
بادهای استان
-
نمودار جهت و سرعت باد در تبریز
-
اب و هوا
-
میزان بارندگی
-
ویژگی های جمعیتی
-
پوشش گیاهی
-
اصول طراحی ساختمان در تبریز
-
نوع مصالح
-
فرم بنا
-
کالبد شهری و روستایی
-
منابع
این مطلب در 11 مهر ماه 1402 به روز رسانی شده است.
موفق باشید.