بررسی هندسی خانه بروجردیها
این فایل شامل 115 اسلاید می باشد و قابل ویرایش است
گوشه ای از مطلب:
شهرستان کاشان با وسعت 9647 کیلو متر مربع و جمعیت 335875 نفر از توابع استان اصفهان بوده و از نظر جمعیت دومین شهرستان این استان به حساب می آید. کاشان دارای چهار بخش (مرکزی، قمصر، نیاسر و برزک) بوده و دارای پنج شهر (کاشان، قمصر، نیاسر، جوشقان و برزک) می باشد
کاشان از هزاره های پیشین محل زندگی انسانها و اقوام گوناگون بوده و تمدنی کهن را در خود جای داده است.قدمت تاریخی منطقه کاشان مربوط به کهن ترین مرکز استقرار بشر در فلات مرکزی ایران موسوم به سیلک (sialk )می باشد.قریب به هفت هزار سال پیش ، در این قسمت در چهار کیلومتری جنوب غربی کاشان اقوام اولیه تمدنی را بنیان نهادند که آبادانی کنونی منطقه کاشان را می توان دنباله همان تمدن کهن دانست هرچندشهری که امروز به عنوان کاشان مطرح می باشد هویتی کاملا اسلامی دارد .
از میان آثار مرتبط با معماری قدیم شهر آنچه تمامی گردشگران را بسوی خویش میکشاند خانه های آن است. از آن روی که خانه جزیی از جریان زندگی روزمره تمام مردمان است، رؤیت خانه های قدیم جالب و جذاب است. خانه نمادی از آرامش و مکانی برای زندگی است وبرای مردمان از هر فرهنگ که باشند دارای مفهومی نسبتا مشترک است، خانه اما جز محل زندگی گاه مکانی برای تجارت، کسب وکار وبرگزاری مراسم وآیین ها بوده است.از نمونه این خانه ها میتوان به خانه بروجردی ها اشاره کرد.
زمانی که مرحوم حاج سیدحسن نطنزی(مشهوربه بروجردی)تاجرمعروف فرش کاشان دخترهمکارش مرحوم حاج سیدجعفرنطنزی رابرای پسرخودسیدمهدی خواستگاری کرد،خانواده دختر(که درخانه فعلی طباطبایی های کاشان زندگی می کردند) ساخت خانه ای درشان وموقعیت اجتماعی شان رابرای محل زندگی دخترشان شرط این ازدواج قراردادند.
این فایل شامل :
-
معرفی کاشان
-
سابقه تاریخی سیلک
-
وجه تسمیه کاشان
-
موقعیت ارتباطی
-
موقعیت جغرافیایی
-
وضعیت اقتصادی
-
پیشینه فرهنگی
-
مذهب
-
زبان
-
آب و هوای کاشان
-
مشاهیر کاشان
-
خانه بروجردی ها
-
تاریخچه خانه
-
خصوصیات خانه های قدیمی در اصفهان
-
فضاهای اقلیمی در معماری ایرانی
-
حیاط نارنجستان
-
گودال باغچه
-
سرابستان
-
زمستان نشین
-
تابستان نشین
-
بهار خواب
-
اتاق کرسی
-
پایاب
-
حوض خانه و سرداب
-
اتاق بادگیر
-
شرح پلان خانه بروجردی ها
-
تقسیمات خانه بروجردی ها
-
بخش بیرونی خانه بروجردی ها
-
بخش اندرونی خانه بروجردی ها
-
تامین نوردرخانه بروجردی ها
-
موقعیت فعلی و مشخصات پلاک ثبتی اثر
-
تاریخچه و وجه تسمیه اثر
-
مشخصات اثر- بنا
-
نوع بهره برداری اثر
-
شرح وضعیت موجود خطرپذیری و دلایل آسیب های وارده
-
تجزیه و تحلیل نمای اصلی
-
مصالح مورد استفاده درخانه بروجردی ها
-
تزیینات داخلی درخانه بروجردی ها