برنامه ریزی استراتژیک
این پاورپوینت شامل 50 اسلاید وقابل ویرایش نیز می باشد.
گوشه ای از مطلب:
برنامه ریزی استراتژیک شیوه ای است نظام یافته جهت اخذ تصمیمات و اجرای فعالیت ها در خصوص شکل دهی و رهنمود یک سیستم ، کارکرد و علل آن سیستم میتواند یک شهر ، منطقه یا ایالت و یا یک وظیفه مثل حمل و نقل و آموزش باشد .
در سالهای اخیر محیط سازمانهای بخش عمومی و غیر انتفایی نه تنها به طور روز افزونی متلاطم ، بلکه به صورت تنگاتنگی بهم مرتبط گشته است
مکتب امریکایی:تحت تاثیر فلسفه ی لیبرالیسم اقتصادی ، طرحها درایالات متحده آمریکا در واقعنشانگر تصمیمات سرمایه گذاری حکومت های محلی در زمینه تاسیسات زیر بنایی می باشند . این طرح ها چارچوب وسیعی برای بازار جهت بهینه سازی تصمیمات فردی ارایه می دهند . فرض بر این است که تصمیمات جمعی می توان بهترین نتایج را برای شهرها به ارمغان آورد .
استفاده از برنامه ریزی استراتژیک برای شهرها و مناطق شامل تبیین راهبردهایی براساس عملکرد ، دستیابی به وفاق نظر و کاربرد طیفی از ساز و کارهای اجرایی ابزار سنتی کنترل کاربردی زمین می شود .
سازماندهی:این فرآیند با تصمیم گیری در خصوص تهیه یک برنامه استراتژیک و با اتفاق نظر اولیه در میان تصمیم سازان که حمایت آنان جهت توسعه و اجرای موفقیت آمیز برنامه ضروری است ، آغاز می شود . آنها معمولاً در مورد مقاصد فعالیت برنامه ریزی افراد شرکت کننده و شکل و زمان بندی گزارش ها باید به توافق برسند.
استراتژی در خصوص منابع زمین ف مستلزم یک محدوده و یا چارچوب فضایی و به موازات آن چارچوب موضوعی می باشد . این دو چارچوب در رابطه با استراتژی مربوطه به یکدیگر پیوند می خورند ، به ترتیبی که در فضایی جغرافیایی بسط پدا کرده و کلیه فعالیتهای محدوده جغرافیایی مورد نظر را در بر می گیرد .
فرآیند برنامه ریزی استراتژیک معمولاً 4 تا 10 موضوع اولویت دار را جهت ملاحظه و مدیریت ، مشخص می سازد بدین ترتیب موضوعات دستور کار تعیین می نمایند . اکثر سازمانهایعمومی به این نتیجه رسیده اند که محدود ساختن تعداد موضوعات استراتژیک مخصوصاً در تهیهاولین برنامه استراتژیک روش درستی است .یک فهرست خلاصه ، تعهد به اجرای اقداماترا آسان تر می کند.
این فایل شامل :
-
مقدمه
-
برنامه ریزی استراتژیک چیست ؟
-
نوزایی برنامه ریزی استراتژیک
-
سه دوره برنامه ریزی مدرن
-
سه مکتب عمده فکری
-
مکتب آمریکایی
-
مکتب اروپای غربی
-
مکتب کشورهای اروپای شرقی و شوروی
-
رویکردی نوین
-
وضعیت آشفته کنونی
-
مزایای برنامه ریزی استراتژیک
-
برنامه ریزی استراتژیک برای شهرها
-
مراحل
-
مرحله اول : سازماندهی
-
مرحله دوم : تحلیل موقعیت
-
محدوده جغرافیایی و موضوعات
-
انتخاب موضاعات استراتژیک
-
مرحله سوم : تدوین اهداف و متغیرهای اساسی
-
انتخاب متغیرهای اساسی
-
مرحله چهارم : گزینه های استراتژیک
-
شناسایی امکانات
-
مشورت عمومی
-
مرحله پنجم : ارزیابی و انتخاب گزینه برتر
-
گزینش
-
مرحله 6 : طراحی استراتژی مطلوب ( برتر )
-
برنامه ها و طرح های محدوده ای
-
مرحله هفتم : اجرا و مکانیسم آن
-
مکانیسم های اجرا
-
مرحله هشتم : نظارت ، بازنگری و بهنگام سازی
-
جمع بندی و توصیه ها
-
منابع