تاریخچه شیراز
این پاورپوینت شامل 53 اسلاید است که قابل ویرایش میباشد.
گوشه ای از مطلب:
نام شیراز نخستین بار در لوح گلی عیلامی متعلق به ۴۰۰۰ سال پیش آورده شده است در این لوح شیراز « تایرزیش » نامیده شدهاست . در حفاریهای تخت جمشید الواحی پیدا شد که بنام شیراز اشاره شده و در پارسی بستان « شیرازیش » تلفظ میشده . همچنین نام شیراز در مهرهای رسمی ساسانیان ، مکشوفه در شرق شیراز نیز به چشم می خورد .
تاریخ بنای شیراز را به محمدبن یوسف ثقفی والی فارس در زمان خلافت عبدالملک بن مروان (65-81) هجری قمری نسبت می دهند و در بعضی از کتب این تاریخ را به 74 ه . ق محدود می کنند .
مهمترین اثر باقیمانده قلعه و بنائی است موسوم به قصر ابونصر که در 6 کیلومتری شرق شیراز بین مسیر رودخانه خشک و کوههای شمالی بر فراز دو تپه متصل بهم قرار گرفته است. از قلعه در حال حاضر فقط قسمتی از حصار سنگی آن به ارتفاع 10 متر و عرض 4 متر باقیمانده و از قصر ابونصر بجز قسمتی از پلان آنها و دو ستون سنگی سیاه چیز دیگری باقی نمانده است.
– یکی دیگر از آثار هخامنشیان چاه عمیقی در کوه سعدی است بنام چاه قلعه فهندژ (چاه قلعه بندر) نظیر چاههائی که هخامنشیان یکی در تخت جمشید و سه حلقه دیگر در امتداد کوه رحمت آباد حفر کرده اند.
با توجه به ساختمان و تغییر و تحولات توسعه شهر از شروع اسلام به بعد که عیناً در کتب مورخین اسلامی مندرج است می بینیم که همواره جهت حرکت شیراز بسمت مغرب بوده و این در مورد عصر حاضر نیز صادق است و مسیر توسعه کاملاً مشهور است .
بعد از غلبه اعراب و واژگونی شهر استخر بتدریج این شهر تخلیه شده و اهالی به شیراز روی می آورند تا اینکه سرانجام در سال 434 ه . ق ( 1046 میلادی ) امیر ابوکالنجار پسر ابوشجاع سلطان الدوله شهر استخر را بکلی ویران و بقیه اهالی را به شیراز کوچ می دهد .
این فایل شامل:
-
تاریخچه شیراز
-
تاریخ شهر قبل از اسلام
-
تاریخ شهر پس از اسلام
-
شیراز در زمان صفاریان
-
شیراز در زمان دیالمه ( آل بویه )
-
شیراز در زمان اتابکان فارس
-
شیراز در زمان سلاطین اینجو
-
شیراز در زمان آل مظفر
-
شیراز در زمان صفویه و شاه عباس
-
شیراز در زمان کریم خان زند
-
شیراز در زمان قاجاریه
-
شیراز در زمان پهلوی
-
شیراز در جمهوری اسلامی
-
منابع